Temat: Co najlepiej redukuje Wasze zmęczenie?
Zakładam ten temat z myślą o tym, żeby dowiedzieć się jakie są Wasze prywatne metody redukcji zmęczenia. Nie chodzi mi o metody, których skuteczność jest udowodniona jakoś naukowo czy eksperymentalnie, tylko te, które są skuteczne w Waszym przypadku.
(abstrachuję od definiowania tutaj czym jest zmęczenie i od wskazania że chodzi mi o jakiś konkretny rodzaj zmęczenia - wszystkie wypowiedzi, w których będzie własna metoda likwidowania zmęczenia będą na temat)
Z góry bardzo dziękuję zarówno za spokojne, jak i bardziej ekscentryczne prywatne sposoby na zmęczenie
To może ja pierwsza:
- jak jestem bardzo, bardzo zmęczona w ciągu dnia to muszę położyć się spać chociaż na około pół godziny (ale nie na dłużej, bo potem już będę miała problem z ziewaniem do końca dnia :wink: ),
- jak jestem zmęczona pracą to wybieram się do kina,
- jak byłam wykończona żmudną pracą w pewnej "komisji" to odreagowałam i odżyłam dzięki wizycie w Heide-Park Soltau w pobliżu Hamburga. Obudziła mnie jazda kolejką (Colossos) z prędkością powyżej 120km/h (szczególnie jazda w dół z wysokości kilkudziesięciu metrów) oraz kilkakrotny "upadek" z wieży "scream" z prędkością około 100km/h. Wróciłam jak nowo narodzona
(czy to jest zgodne z tym tematem...? coś czuję, że czekają mnie przenosiny do innego :wink: )