1 (edytowany przez dancap 2010-01-20 10:45:47)

Temat: Po Socjologii czy Psychologii ??

Witam,
mam takie pytanie po czym  Psycholog Społeczny będzie bardziej efektywny po socjologii czy psychologii ? Bo już długo jestem zdecydowany aby starć się stać Psychologiem Społecznym natomiast po psychologi jest kilka szkół zazwyczaj drogie mam szkołę ale podstawą jest socjologia potem specjalizacją stosowana psychologia społeczna i ciekawi mnie czy taki Socjolog/Psycholog Społeczny będzie tak samo efektywny jak Psycholog społeczny po psychologii

Pozdrawiam

i proszę o przekierowanie tego tematu do odpowiedniego działu bo raczej zły wybrałem wink

Odp: Po Socjologii czy Psychologii ??

Polski Portal Psychologii Biznesu - naukowa psychologia w praktyce biznesowej i ekonomii.
Grupa Trenerska Skills Designers - szkolenia na najwyższym poziomie!

3

hmmmm dziekuje za odpowiedź

no pięknie to nie wygląda a nie widzę innej drogi żeby zdobyć wiedzę z Psychologi Społecznej wink

Dlaczego nie wygląda pięknie? hmm

Polski Portal Psychologii Biznesu - naukowa psychologia w praktyce biznesowej i ekonomii.
Grupa Trenerska Skills Designers - szkolenia na najwyższym poziomie!

5 (edytowany przez dancap 2010-01-21 16:24:26)

Zaczynam sie czuć jak na kozetce wink.

Z bardzo prostej przyczyny lepiej czuje się w psychologi niż socjologi
a chciałbym mieć specjalizacje (WIEDZE) z Psychologi Społecznej bo mieści sie tam wszystko albo bardzo dużo czym sie interesuje no niestety same chęci to nie wszystko w tych czasach jednak papier DUŻO daje i nie ma co zaprzeczać a że dobre szkoły dużo kosztują gdzie mógłbym uzyskać specjalizacje Psycholog Społeczny od strony Psychologicznej  (takie realia ).

To zostaje mi Socjologia ze specjalizacją Stosowana Psychologia Społeczna tylko nie wiem czy to będzie juz to samo spojrzenie na świat nie chce urazić nikogo z Socjologi ale czy nie będzie w czymś ograniczone ??

Jednak Psychologia Społeczna to Psychologia a nie Socjologia Społeczna  coś musi w tym być wink