Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Próba monopolizacji polskiej psychoterapii - wyraź swój sprzeciw.
Psychologia-Społeczna.pl - Forum → Psychoterapia → Próba monopolizacji polskiej psychoterapii - wyraź swój sprzeciw.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Odp: Próba monopolizacji polskiej psychoterapii - wyraź swój sprzeciw.
Owszem, nadawanie tytułów przez medycynę?, jest bezprawne i to monopol.
To nie jest zawód!!!
Jakkolwiek tytuł ten nie będzie związany ze studiami wyższymi, dla lekarza będzie to specjalizacja, dla psychologa kontunuacja nauki, a dla pozostałych kształcących się, głupi pomysł z ich strony...
Należy ludzi informować, że rekomendacje ukończenia szkół psychoterapii są tak samo istotne.
Zostanie psychoterapeutą wymaga tylko pieniędzy. Reszta, czyli efekty pracy są konsekwencją tego, o czym Pan\i pisze...
Nie podoba mi się zdanie, że psycholodzy podszywają się pod "psychoterapeutę". "Zawody" wymienione obok, a także inne, lekarz, pedagog, nauczyciel wfu itd, są daleko za psychologami w kolejce po prawo do psychoterapii i w ogóle nie powinny się za to zabierać.
Czy ten post to informacja?, pytanie?, cokolwiek innego?, bo brak mu chyba charakteru...
Odp: Próba monopolizacji polskiej psychoterapii - wyraź swój sprzeciw.
Jak zwykle za późno przeczytałem link.
Znam nazwisko autorki ale nie wiem skąd. Wiem natomiast, że jak ktoś kto prowadzi szkolenia z psychoterapii a wchodzi ustawa o tym, że powinna być ona zastrzeżona dla lekarzy i psychologów, to traci dziesiątki tysięcy złotych na pustych miejscach, na prowadzonych szkoleniach.
Ta Pani to kolejna ofiara kryzysu ekonomicznego (nie obecnego), ale chyba nie tylko.
Niestety Ci ludzie uderzają prosto w dobro i zdrowie psychiczne pacjenta. Żadna osoba poza lekarzem i psychologiem nie powinna być psychoterapeutą, bo żadna nie ma po 1. takiego stosunku do swojej pracy, po 2. takiej wiedzy, po 3. jest to integralna część zawodu psychologa i psychiatry (tu już z wyboru)
Ale ludziki złote - do psychologów ze szkół stosowanych integracyjnych!!!<:), psychoterapia jest leczeniem zaburzeń psychicznych. Jak chcecie by robiły to osoby spoza tych zawodów, to ustawcie się w pierwszej kolejności do tych spoecjalistów, kolegów po fachu i przygotujcie się na bardzi długie leczenie...
Chyba że też chcecie, by ostatnio wprowadzenie do karetek pogotowia ratownicy medyczni, zastąpili lekarzy również na salach operacyjnych...
Głupi i tak nie zrozumie a osoby spoza naszych zawodów nie zrozumieją nawet po szkoleniu z psychoterapii, które będzie trwało 100000 godzin.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Psychologia-Społeczna.pl - Forum → Psychoterapia → Próba monopolizacji polskiej psychoterapii - wyraź swój sprzeciw.