Temat: Uzależnienia (wątek ogólny)

Polski Portal Psychologii Biznesu - naukowa psychologia w praktyce biznesowej i ekonomii.
Grupa Trenerska Skills Designers - szkolenia na najwyższym poziomie!

2

Odp: Uzależnienia (wątek ogólny)

Ostatnio czytałem rozważania naukowców na temat leczenia depresjii za pomocą marichuany która w rozsądnych rękach może przynieść nieco lepszy pożytek w przeciwieństwie do gimnazjalistów wiejskich szkółek.
  Zabawny wątek za to napotkałem 2-3 tyg w fakcie opisano tam reakcje policjii na dziwnie zachowującą się młodzież w lesie gdy podeszli bliżej panowie w mundurach okazało się że chłopcy mają pełne reklamówki grzybków halucynogennych.Finałem jest dowalenie im odsiadki za posiadanie narkotyków.Grzyby są bardziej niebezpieczne niż syntetyczne narkotyki LSD i wywołują nieodwracalne zmiany w mózgu.A więc ostrożnie na grzybobraniu ;D

4

Masz rację mimaksio. Ja też uważam, że pomysł Palikota nie znajduje zastosowania praktycznego w profilaktyce, a najpewniej jego zrealizowanie nie skończyłoby się niczym więcej jak tylko kilkoma skandalami, z których realne korzyści wyniosłyby jedynie media.

Polski Portal Psychologii Biznesu - naukowa psychologia w praktyce biznesowej i ekonomii.
Grupa Trenerska Skills Designers - szkolenia na najwyższym poziomie!

6