1

Temat: O miłości raz jeszcze

Witam :-*
Kiedyś już trafiłam na forum na króciutki wątek, dotyczący pisania na temat miłości i problemów z doborem narzędzi. Admin Maciej pisał wtedy na temat "Psychologii szczęścia" Argyle'a. Napisałam pracę magisterską na temat wypalenia zawodowego nauczycieli i wsparcia partnera. Czyli o miłości w 50% wink
Korzystałam głównie z książki B. Wojciszke "Psychologia miłości", wsparłam się też Argyle'em (jakkolwiek przykłady z amerykańskich badań niełatwo wykorzystać w naszej rzeczywistości). Badałam nauczycieli skalą Hendricks'ów (SPWM), obecna w książce Wojciszke. Spotkałam się na forum z wypowiedzią, że pisanie o tak nieuchwytnym zjawisku, jakim jest miłość jest prawie nierealne. Zgoda- ale jaka satysfakcja, jak już się coś stworzy...
No cóż- obrona szesnastego czerwca- trzymajcie kciuki, a jak ktoś będzie potrzebował wsparcia z mojej strony przy pisaniu na podobny temat- jestem do dyspozycji smile smile smile

Beata W.

2

Odp: O miłości raz jeszcze

Witam- praca obroniona na bardzo dobry- jest więc nadzieja, że można o miłości także językiem nauki:) smile wink

Beata W.