Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
[inf] Nowe czasopismo: 'PSYCHOLOGIA SPOŁECZNA'
Psychologia-Społeczna.pl - Forum → Książki i czasopisma poświęcone psychologii społecznej → [inf] Nowe czasopismo: 'PSYCHOLOGIA SPOŁECZNA'
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Odp: [inf] Nowe czasopismo: 'PSYCHOLOGIA SPOŁECZNA'
To chyba nowe... Gdzie to można kupić?
Wow! Wspaniale! Tego było brak na naszym rynku. Wszystko wygląda dość interesująco, choć na stronce brak jest jeszcze kilku istotnych informacji (m.in. o warunkach prenumeraty). Z tego, co napisane jest na stronce wynika, że będzie to czaspopismo akademickie. Biorąc jednak pod uwagę zespół redakcyjny (Lewicka, Doliński, Wojciszke i Sędek) możemy spodziewać się artykułów, którymi zainteresowani bedą także praktycy. Właściwie na 100% zaprenumeruję, jak tylko będzie to możliwe.
P.S. Już wiem Hypnos, kto będzie pisał recenzje kolejnych numerów ![]()
Grupa Trenerska Skills Designers - szkolenia na najwyższym poziomie!
Bardzo, ale to bardzo cieszę się z faktu zaistnienia tego typu czasopisma.
A tak przy okazji - czy orientuje się ktoś z Was ile "punktów" do dorobku naukowego będzie dawała publikacja w tym czasopiśmie?
Punkty Paciu są ważne dla osób, które chcą robić karierę naukową - w zamian za każdą publikację w poważniejszym czasopiśmie dostają specjalne punkty, ale myślę że szczegółowo wyjaśnić Ci to mogą tutejsi doktoranci
Ponieważ to nowa inicjatywa, to brak wszelkich danych, poza tymi, które są na tej stronie.
Uzyskałem informacje o pierwszych numerach tego czasopisma. Już niedługo ukaże się pierwszy numer "PS" Więcej informacji na ten temat jeszcze w tym tygodniu na łamach Portalu. Pozwoliłem sobie zmienić nieco tytuł tego wątku, aby nowym osobom trafiającym było łatwiej odszukać dyskusję dotyczącą tego własnie czasopisma.
Dzięki uprzejmości Prof. Marii Lewickiej do naszej redakcji trafiły dwa pierwsze numery "PS". W najbliższym czasie możecie spodziewać się szerszych informacji na ich temat. Zdradzę Wam już natomiast, że pismo ma brdzo wysoki poziom i jest pięknie wydane. Według informacji podanych w samym czasopiśmie jego cena wynosi 15 PLN. Zachęcam do składania zamówień.
Przy okazji zachęcam wszystkie osoby, które mają te numery do wyrażania swoich opinii na temat prezentowanych tam artykułów.
Ale gdzie można je nabyć?!!!
Dziękuję za informacje. Naprawdę każda wizyta na tej stronie to czysta przyjemność
Ile dotychczas ukazało się numerów "Psychologii społecznej"? Dzięki Waszej uprzejmości znalazłam miejsce, gdzie mogłam zakupić numer 1 i 2 z 2006 roku - przy każdym z nich było w opisie zaznaczone, że jest to tom I. Czy ktoś mógłby pomóc mi to rozwikłać?
Z tego, co się orientuję to na razie ukazały się tylko właśnie te dwa numery.
Nie jestem pewien Darku. Wyaje mi się, że trzeci numer też już się ukazał.
Nawet jeśli się ukazał to nigdzie nie znalazłem o nim żadnej informacji ani możliwości zakupu.
Fakt, strona "PS" nie jest niestety należycie aktualizowana i przez to trudno się zorienować, które numery już się ukazały oraz co zawierają.
Według niepotwierdzonych informacji publikacja dalszych numerów "PS" została wstrzymana. Podkreślam, że nie są to informacje oficjalne.
Informacji o wstrzymaniu wydawania "PS" udzielił mi pracownik naukowy, który rzekomo spotkał się z taką informacją na stronie tego czasopisma. Jak widać informacje te nie potwierdziły się. I dobrze. Byłoby szkoda (i byłoby dziwne), gdyby jedyne polskie czasopismo poświęcone psychologii społecznej zakończyło swoją działalność już po drugim numerze.
Jeśli jednak ukaże się trzeci numer czasopisma PS to proszę o informaję na forum.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Psychologia-Społeczna.pl - Forum → Książki i czasopisma poświęcone psychologii społecznej → [inf] Nowe czasopismo: 'PSYCHOLOGIA SPOŁECZNA'