1

Temat: Pytanie od młodych zapaleńców...

Witam.

Na początek wypada mi się przywitać, gdyż jestem nowym członkiem tego forum, a jest to moja pierwsza oznaka życia na nim.
   Temat ten założyłem, gdyż razem ze znajomym zastanawiałem się czy bedąc puki co tylko licealistami możemy korzystać z wykładów odbywających się na uczelni. Chodzi nam o sposób, który nie bedzie polegał tylko na przemyceniu naszych osób do sali, lecz abyśmy spełniali wszystkie wymogi. Oczywiście pod warunkiem, że taka możliwość w ogóle dla nas istnieje.

Z góry dziękuje...

2

Odp: Pytanie od młodych zapaleńców...

Na wykładach nikogo nie interesuje czy jest się studentem tegoż roku, trybu czy w ogóle uczelni. Wykłądy są nieobowiązkowe i nikt na nich nie sprawdza na ogół obecności, wobec czego wejście na wykład nie powinno stanowić problemu. JEdnak na pełnych prawach - tzn. mieć dostęp do materiałów z wykładu czy zdawać egzaminy z wykładów niestety nie ma możliwosci bez posiadania statusu studenta.

3

Dzięki wielkie...

Warto wiedzieć, że nie powinno być większych problemów z przebywaniem na wykładach. Natomiast co do egzaminów, to chyba raczej byśmy się nie wybierali...  :razz: Jeszcze raz dzięki...

Witam "Młodych Zapaleńców". Cooler, myślę, że warto też skorzystać z okazji, jaką są wykłady otwarte oraz konferencje naukowe, na które jest wolny wstęp. Nikt nie powinien robić problemu w związku z Waszą obecnością na tego typu sesjach i wykładach. Aby się o nich dowiedzieć starczy śledzić ogłoszenia pojawiające się na stronie internetowej instytutu psychologii, który funkcjonuje w Waszym mieście. Tego typu imprezy są biwem na ogół reklamowane długo przed terminem.

Oczywiście możecie też korzystać ze źródeł internetowych, które w mojej ocenie - przynajmniej na poziomie podstawowym - są w przypadku psychologii bardzo bogate. Pozostaje jedynie określić, która z dyscyplin psychologii interesuje Was najbardziej. Życzę owocnego rozwijania zainteresowań.

Polski Portal Psychologii Biznesu - naukowa psychologia w praktyce biznesowej i ekonomii.
Grupa Trenerska Skills Designers - szkolenia na najwyższym poziomie!

5

6

Sam chadzam na wykłady na Wydziale Psychologii, mimo że na nim (JESZCZE wink ) nie studiuję.

7

8

O historiach ze sprawdzaniem obecności co nieco się słyszało. Dlatego domyślałem się, że z wejściem nie będzie problemu, ale chciałem zrobić to jak najbardziej legalnie. Właśnie dlatego zastosuje się do rady dotyczącej pytania skierowanego prowadzącemu.
Swoją drogą nie spodziewałem się aż takiego odzewu odpowiedzi na mój temat, za co jestem wdzięczny. No i specjalne podziękowania dla Alicji. Tobie też jestem wdźwięczny.  :razz: