Temat: Opis fotograficzny

Heyka! Jestem studentem 2-go roku psychologii. Miałbym wielką prośbę do was wszystkich.
Na zajęcia z psychologii rozwojowej mamy pracę zaliczeniową w postaci Opisu Fotograficznego (tabela) zachowania dziecka w wieku od 6-12 m-cy. Byłbym bardzo wdzięczny jeżeli ktoś mógł by mi pomóc. Termin oddania pracy 06.11.2006

Myślę, żę znajdzie się ktoś skory do pomocy. Dzięki

mój mail: mateo11@autograf.pl

Odp: Opis fotograficzny

Po pierwsze proszę bez spamu. Zamieszczenie jednego wątku wystarczy. Kolejna sprawa dotyczy tego, jakiej formy pomocy konkretnie oczekujesz? Ktoś ma Ci dać gotowy opis? Udostępnić zdjęcia?

Polski Portal Psychologii Biznesu - naukowa psychologia w praktyce biznesowej i ekonomii.
Grupa Trenerska Skills Designers - szkolenia na najwyższym poziomie!

3

Cokolwiek. Może być gotowe, bo w sumie nie wiem jak to ma wygladać. Byłoby mi łatwiej przeprowadzić to badanie bo wykładowaca dał tylko temat, wiek dziecka i koniec. Nie wiem gdzie to ma mieć ręce i nogi.

Byłbym wdzięczny
dzięki

Tabela, wiek dziecka, zdjęcia, psychologia rozwojowa...hm...jeśli dobrze rozumiem chodzi o to, aby pokacac jak konkretne dziecko rozwijło się na przestrzeni lat/miesięcy. Jeśli ma to być swoiste studium przypadku to czasu zbyt wiele nie dał ten wykładowca.

Jeśli natomiast chodzi o dowolne dzieci, ale w kolenych stadiach rozwojowych to może spróbuj zwrócić się z prośbą o pomoc do rodziny i znajmych. Być może w rodzinnych albumach mają oni zdjęcia robione dziecku co jakiś czas.

Twoja prosba na forum jest dość ogólna. Jeśli Ty nie wiesz jak to ma wyglądać to co dopiero powiedzieć mają nasi Forowicze. Musiałbyś dokładnie sprecyzować czego potrzebujesz. Określenie "cokolwiek" raczej nic Ci nie da.  wink Osobiście nie słyszałem o takiej formie dokumentwania zmian rozwojowych w czasie zajęć z psychologii rozwojowej. Czy próbowałeś skonsultować się z koleżeństwem ze starszych roczników? Może oni robili coś podobnego.

Polski Portal Psychologii Biznesu - naukowa psychologia w praktyce biznesowej i ekonomii.
Grupa Trenerska Skills Designers - szkolenia na najwyższym poziomie!

5

Prostym językiem to będzie tak:
Opis zachowania dziecka w wieku od 6 do 12 miesięcy. Działanie jakiegoś bodźca na dziecko i reakcja na bodziec, np: dzwoni telefon, dziecko zaczyna płakać.
bodziec dźwięk telefonu - reakcja płacz dziecka.

6

quot;Człowiek człowiekowi wilkiem
<br />Lecz ty się nie daj zwilczyć
<br />Człowiek człowiekowi bliźnim
<br />Z bliźnim się możesz zabliźnić"