1

Temat: Test Matryc Ravena - wersja dla zaawansowanych

Witam serdecznie!
Jakiś czas temu miałem okazję zostać przebadany za pomocą testu matryc ravena (wersja dla zaawansowanych) przez koleżankę studiującą psychologię (w ramach ćwiczeń). Test został przeprowadzony zgodnie z procedurą podaną w podręczniku. Zajęło mi to 33 minut. Niestety polska normalizacja została przeprowadzona dla wersji czasowych: 30 min oraz bez ograniczeń czasowych (brak wersji 40 minutowej). Stąd moja wielka prośba: czy Ktoś był by na tyle uprzejmy i pom?gł  mi obliczyć wartość iq  dla wyniku surowego 34/36 (błędne odpowiedzi na matryce  29 i 36 - niepełny korelat) uzyskanego w czasie 40 minut? Mam 30 lat, wykształcenie średnie. W przeszłości przechodziłem badanie testem matryc ravena wersja standard oraz FRT-b danielsa. Nie widzę sensu w ponownym pisaniu testu (z limitem czasowym 30 minut) ponieważ pamiętam go doskonale  i prawdopodobnie za drugim razem udzielił bym prawidłowej odpowiedzi rownież na pytania kt?re mi nie poszły podczas pierwszej pr?by tak więc wolę właściwie zinterpretować uzyskane podczas niej wyniki , uznając je za bardziej reprezentatywne (niestety nie jestem w stanie znaleść odpowiednich danych do tego potrzebnych)