1

Temat: pomocy!

Witam forumowiczów ! big_smile
Chciałam prosić o pomoc smile  mam do napisania pracę na zaliczenie semestru " Zastosowanie psychologii we fryzjerstwie" hmm.
Będę wdzięczna za jakiekolwiek wskazówki: książki, artykuły i po prostu Wasze komentarze bądź sugestie.

Z góry dziękuję za pomoc smile

Odp: pomocy!

Gwarantuję, że znalezienie czegokolwiek, co łączyłoby te dwa tematy, graniczy z cudem. Proponuję, abyś zmieniła szybko temat na bardziej "realny". Do końca semestru jest jeszcze trochę czasu. Szczerze: nie sądzę, aby ktokolwiek był w stanie pomóc Ci podając jakąkolwiek literaturę na ten temat.

Możesz oczywiście opisać różne teorie i metody psychologiczne, a następnie przeprowadzić dyskusję na temat możliwości ich wykorzystania w kontakcie z klientem salonu fryzjerskiego. Wówczas możesz oprzeć się na klasycznych ogólnie dostępnych pozycjach psychologicznych...choćby na Cialdinim i na podstawie jego 6 reguł zastanowić się, w jaki sposób zachęcać klientów do skorzystania z usług danego salonu. Innych opcji na taką pracę nie widzę.

Polski Portal Psychologii Biznesu - naukowa psychologia w praktyce biznesowej i ekonomii.
Grupa Trenerska Skills Designers - szkolenia na najwyższym poziomie!

3

Temat mam niestety narzucony przez nauczyciela sad

Cóż dziękuje za rady na pewno skorzystam;)

Pozdrawiam serdecznie!

Jest zatem albo głupkiem, albo sadystą karząc Ci pisać pracę na taki temat. Jak można dać studentowi taki temat i nie dać mu przy tym odpowiedniego wsparcia merytorycznego?? Czy twoj wykładowca jest psychologiem? Kto to? Czy Twoim koleżankom i kolegom zadał równie beznadziejne tematy?

Przyszło mi jeszcze do głowy, że w pracy mogłabyś zająć się obiekcjami klientów, tj. tym, jak sobie z tym radzić. Jeżeli będziesz miała jeszcze jakieś pytania lub problemy to pisz. Postaramy się pomóc lub udzielić konsultacji, skoro nie możesz liczyć na swojego wykładowcę.

Polski Portal Psychologii Biznesu - naukowa psychologia w praktyce biznesowej i ekonomii.
Grupa Trenerska Skills Designers - szkolenia na najwyższym poziomie!