Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Co o tym myślicie-Psychiatra prezydentem
Psychologia-Społeczna.pl - Forum → Psychologia polityczna → Co o tym myślicie-Psychiatra prezydentem
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Odp: Co o tym myślicie-Psychiatra prezydentem
Ten facet to ostatni oszołom. Mieliśmy kiedyś wątpliwą przyjemność recenzowania jego książki. Mało tego, kandyduje już drugi raz. Jak dla mnie to jedynym, z któym może konkurować jest Kononowicz.
Grupa Trenerska Skills Designers - szkolenia na najwyższym poziomie!
ale sam wątek pewnie godny uwagi, w kontekście tragedii która się zdarzyła - stracilismy prezydenta, ktoś będzie musiał go zastąpić, myslę że tu jest szerokie pole do badania różnych reakcji społeczeństwa i pojedynczych ludzi wobec tak dramatycznego wydarzenia, tak nieprawdopodobnej katastrofy, tak niewyobrażalnej straty, czy uważacie, że to cos się wydarzyło może byc wpływem Siły Wyzszej, a nie tylko zbiegiem warunków pogodowo - ludzkich, które po ludzku sądząc mogły spowodować tragedię, jakie jest wasze zdanie na temat tego, jaki sens miała ta tragedia, ale patrząc głębiej - na strone tego co duchowe?
Ja wolałbym się w duchowy i "nadprzyrodozny" element tutaj nie zagłębiać. Co do badań to dla mnie o wiele ciekawsze od samych wyborów prezydenckich byloby sprawdzenie twałości postaw wywołanych tą tragedią. Chodzi mi tutaj o deklarowaną poprawę funkcjonowania społecznego. Zadziwiające jest dla mnie np., że tak długo udało się utrzymać w mediach bezkonfliktowy dyskurs. Nawet kontrowersje dotyczące pochówku na Wawelu wobec naszych narodowych "możliwości" przeszły niemal bez echa.
Grupa Trenerska Skills Designers - szkolenia na najwyższym poziomie!
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Psychologia-Społeczna.pl - Forum → Psychologia polityczna → Co o tym myślicie-Psychiatra prezydentem