Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Pedofilia
Psychologia-Społeczna.pl - Forum → Komentarze → Pedofilia
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Odp: Pedofilia
Tylko co ma piernik do wiatraka.
Pedofilia oraz homoseksualizm to 2 różne zjawiska.
W takich sytuacjach zawsze mi sie przypomina sie tekst z dobrego poleskiego filmu ?sami swoi?, gdy już Pawlaki po tułaczce byli w nowym domu, rozminowali pole, babcia znalazła sobie swoje miejsce w domu gdy już wszystko było w porządku powiedziała ?i jeszcze żeby tej elektryczności nie było?.
Oni tak samo, nie wiedzą co, gdzie jak, dlaczego, ale już to jest złe i niedobre.
Co im po krzykach że przyzwolenie na to na tamto to złe. Proszę bardzo jeżeli żyją w Polsce niech próbują coś zmieniać. Mając na względzie prawa człowieka o raz prawa demokracji.
Niech dadzą fundusze na badania nad homoseksualizmem oraz pedofilią, niech skanują cały internet (największym i najlepszym wywiadom świata sie to nie udało), niech naprawiają dusze tych ?innych?. Nie zdziwił bym sie jeżeli doszli by do wniosku że symbol który mam w avatarze, można porównać z swastyką.
Bezsensowne dysputy na temat innych, brak działania, populizm oraz demagogia. Tak mogę określić gdy ktoś zaczyna sie rozpisywać na temat słuszności przyzwolenia na to czy tamto.
Zgodził bym sie na coś takiego gdyby było to poparte jakimiś badaniami (rzetelnymi). Może ktoś umieści, skoro forum obfituje w psychologów. (o ile któryś odważy sie huknąć na tych krzyczących jakże głośno ale jak że głupio).
Co do samej strony, hmm problem raczej natury technicznej, internetu nie da sie kontrolować, to jak ocean, jasne że można mieć patrole, radary, sonary lecz całego sie nie da w jednym czasie kontrolować. Po drugie ktoś zapomniał po co została stworzona sieć. Do dzielenia sie informacjami, danymi, komunikacji, jak ktoś chce w sieci cenzurę organizować, to przykro mi bardzo ale jest moim wrogiem, bo che zniszczyć go.
Dla tych dla których sieć jest tylko gg, i produkty Microsoft'u to (przepraszam jak kogoś urażę), ale niech sie nie miesza, bo jest w przedszkolu, niech da tym którzy wiedzą jak sie w to bawić spokój.
Pedofilia, temat w wielu środowiskach bardzo kontrowersyjny. Mnie interesują w związku z tym tematem trzy nurty:
- prewencja, zarówno w kontekście potencjalnych ofiar jak i potencjalnych sprawców.
- pomoc fachowa dla dorosłych osob, wykorzystywanych seksualnie w dzieciństwie.
- jak najszersze rozpowszechnienie świadomosci różnicy między pedofilią a czynami i postępkami pedofilnymi, w Niemczech określanymi mianem pedoseksualności.
Też pisałam w tej sprawie do rzecznika...
Mam takie pytanie do Iny: co to są "postępki pedofilne"? Na czym polega różnica? I skąd, jeśli można, zaczerpnęłaś ten termin?
Pozostawiając na boku sprawy dokładności tłumaczenia tego terminu, mnie też zastanawia w jaki sposób odróznia się pedofilię i czyny pedofilne. Czy pojawiają się tu jakieś inne mechanizmy lub kryteria? W tym temacie jestem raczej laikiem, ale nie słyszałem dotąd o takim rozróżnieniu. Możesz Ino coś więcej na ten temat napisać?
Grupa Trenerska Skills Designers - szkolenia na najwyższym poziomie!
W wielkim skrócie:
W Niemczech zachowania i czyny osób, ktore nie są pedofilami, a z jakichkolwiek innych pobudek lub powodów dopuszczają się wykorzystywania seksualnego dzieci, określane są jako pedoseksualne, lub w wolnym tlumaczeniu* czyny pedofilne.
Jeżeli będzie to konieczne, postaram się wyjaśnić na przetłumaczonym fragmencie tekstu, ale mam nadzieję, że oddałam sens określenia "czyn pedofilny" ![]()
* wolne, czyli moje, domowego wypieku ![]()
Zastanawiające, ale i kontrowersyjne na pierwszy rzut oka podejście. Kontrowersyjne wydało mi się dlatego, że czytając Twój opis już wyobraziłem sobie adwokatów, którzy na bazie takiego rozróżnienia próbują klasyfikować swoich klientów do tej "lżejszej" kategorii.
Zaintrygowało mnie to nieco. Jeśli uda Ci się - choćby w przybliżeniu - przetłumacyć ten tekst to chętnie się z nim zapoznam.
Grupa Trenerska Skills Designers - szkolenia na najwyższym poziomie!
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Psychologia-Społeczna.pl - Forum → Komentarze → Pedofilia