Temat: Poszukuję osób pracujących w teamach z terapeutami uzależnień w służbie zdrowia.

Witam.

Nie do końca jestem przekonana, iż moje ogłoszenie powinno znaleźć się akurat w tym miejscu, ale nie znalazłam lepszego, więc... Najwyżej wkroczą administratorzy wink

Przechodząc do meritum: poszukuję psychologów pracujących w teamach z terapeutami uzależnień lub współpracującymi z kilkoma specjalistami (psychiatra, neurolog itp.), najlepiej w publicznej służbie zdrowia, na zasadach pracy poradni specjalistycznych. Potrzebuję informacji na temat przyjętych w Waszych placówkach rozwiązań organizacyjno - administracyjnych oraz ewentualnych wskazówek, jakich moglibyście udzielić osobie, która podobną współpracę ma za zadanie zorganizować. Co sie sprawdza w praktyce, a co nie do końca, jak wygląda koordynacja działań między poszczególnymi specjalistami, jaki jest rozdział kompetencji poszczególnych osób itp.? Jestem psychologiem, prowadzę Poradnię Psychologiczną, natomiast stoję przed podobnym wyzwaniem w związku z zatrudnionym przez ZOZ terapeutą uzależnień.

Od razu zaznaczam, iż chodzi mi o rodzaj konsultacji, którą z pewnych względów chcę docelowo przenieść na grunt wiadomości prywatnych. Za wszelkie uwagi, podpowiedzi lub wskazówki udzielone w odpowiedzi na tego posta w tym wątku będę również bardzo wdzięczna, wszystkim osobom, które zechcą się wypowiedzieć. Natomiast szczegółowych informacji odnośnie moich pytań będę udzielać w korespondencji prywatnej.

Jeśli więc ktoś na forum ma doświadczenia w podobnej pracy lub miał okazję obserwować  działalność podobnych placówek - szczególnie z perspektywy psychologa, proszę z góry o wiadomość prywatną.  Będę bardzo wdzięczna za pomoc.

Pozdrawiam i dziękuję za przeczytanie posta smile