Temat: czy warto studiować na psychologii stosowanej?

Odp: czy warto studiować na psychologii stosowanej?

Najlepiej gdyby wypowiedziały się osoby, które studiują np. na SWPS psychologię stosowaną. Osobiście słyszałem jednak opinie, które potwierdzają to, co napisano w zlinkowanym przez Ciebie artykule. Określenie "stosowana" było raczej chwytem marketingowym, niż odzwierciedleniem bardziej praktycznego charakteru studiów. Dowiedziałem się tego w prywatnej rozmowie z absolwentami warszawskiego SWPS, podczas której dyskutowaliśmy takżeo różnicach w programach naszych studiów.

Polski Portal Psychologii Biznesu - naukowa psychologia w praktyce biznesowej i ekonomii.
Grupa Trenerska Skills Designers - szkolenia na najwyższym poziomie!

3

a czemu na SWPS? czasem zastanawiam się, czy ta uczelnia jest rzeczywiście taka dobra, czy też - ma tylko dobry PR? smile

4

ja po przeczytaniu tekstu doszłam do wniosku że stosowana psychologia niewiele różni się od ogólnej. Troche zdziwiło mnie podkreślanie że psychologia to takie cięęężkie studia - utrzymać sie nie jest tak trudno, podejście do studenta jest przyjazne (mówię tu o UAMie) trudnośc zaczyna się "dopiero" gdy poza zdaniem egzaminu na 3-4 chcemy jeszcze coś wiedzieć, ZROZUMIEĆ, pogodzić różnorodne podejścia, sprzeczności, których jest mnóstwo...  yikes to już wymaga wysiłku i samozaparcia smile

ulubione zdanie:<br />"Dzis wszystko mozesz zrobic lepiej"