Temat: Resocjalizacja? Psycholog: zawód czy powołanie?

Czy ktoś odpowie mi co się dzieje w naszym kraju z tą dziedziną nauki? Kompromitacja. Kto napisze swoje osiągnięcia w tym kierunku? Dlaczego na opinię psychologa ma wpływ przełożony (np. dyrektor zakładu karnego)? Brak rozwoju tej nauki?!Wiemy o co chodzi. Kto podejmie się tego tematu? Nie jestem pracownikiem S.W. Są to tematy zebrane od kolegów i koleżanek z całej Polski.

DR.PS.KW.

Odp: Resocjalizacja? Psycholog: zawód czy powołanie?

Polski Portal Psychologii Biznesu - naukowa psychologia w praktyce biznesowej i ekonomii.
Grupa Trenerska Skills Designers - szkolenia na najwyższym poziomie!

3

Macieju to nie praktyki. Macieju jako psycholog: czytaj. Nie wiesz czego chcę? To nie ja chcę. Ogólne pytania tworzą obraz dla tych którzy, to widzą. Nie do końca wiesz o co mi chodzi? Macieju temat: "Resocjalizacja? Psycholog: zawód czy powołanie?" - rozmowa chłopa z panem, pan wie a chłop nie.
Resocjalizacja? Odczytałeś "zawód i powołanie to jest praktyka i...? Jako psycholog pracujesz z młodocianymi. Niektórzy z nich nie potrafią wyduka paru słów. Ich obraz samego siebie to format 10x15, jeden punkt: poczucie winy, wstyd (...). To jest treść Twojej odpowiedzi. Pytania: czego nie wiemy, o co chodzi, czyli jest to zagadka? Kto czyta i ma zdanie, niech odpowie na pytanie. Niech odpowiedzą ci, którzy wiedzą, a nie pytają.

DR.PS.KW.

Polski Portal Psychologii Biznesu - naukowa psychologia w praktyce biznesowej i ekonomii.
Grupa Trenerska Skills Designers - szkolenia na najwyższym poziomie!