Temat: Szacunek dla przestepcy
Witam,
mam taki temat do przeanalizowania "czy przestępca zasługuję na szacunek" nie wiem dokładnie jak to przeanalizować. Może ktoś mi podpowie. Z góry dziękuję
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Psychologia-Społeczna.pl - Forum → Ogólnie o psychologii społecznej → Szacunek dla przestepcy
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam,
mam taki temat do przeanalizowania "czy przestępca zasługuję na szacunek" nie wiem dokładnie jak to przeanalizować. Może ktoś mi podpowie. Z góry dziękuję
A to nie bardziej filozofia niż psychologia?
chciałam wiedzieć jak to wygląda z strony psychologa, wydaje mi się że przestępca zasługuje na szacunek opierając się np. na konstytucji (praw człowieka) mam z tego tematu egz z psychologi, dlatego chciałam się upewnić. ![]()
Każdy wyjściowo zasługuje na szacunek, chyba, że przestaje szanować innych ;-) A serio to nie ma oficjalnego stanowiska psychologii w tej sprawie. "Zasługiwanie" na szacunek to problem bardziej etyczny niż psychologiczny
Dziękuję za odpowiedź ![]()
Przestępca tez człowiek wiec jego prawa tez powinny buc respektowane mimo wszystko
Po myśmy o jednym jeżeli my zrobimy cos przeciw ogólnym zasadom prawu i staniemy po drugiej stronie barykady czy wtedy chcielibyśmy btyc równo traktowani ??
Kara kara a godność i prawa ludzkie swoja strona
Bo jeżeli dziecko nawiwija to czy jest złe?? Kra ok ale czy nie zasługuje nadal na szacunek??Tak samo my dorośli zrobiliśmy zle należy sie kara ale nadal tez szacunek i respektowanie praw kazdego człowieka
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Psychologia-Społeczna.pl - Forum → Ogólnie o psychologii społecznej → Szacunek dla przestepcy