26

Odp: Stres a wypalenie zawodowe

witam serdecznie poszukuje informacji na temat wypalenia zawodowego u osób zajmujących sie opieką osób niepełnosprawnych... szukam materiałów, wskazówek... pozdrawiam:):):)

27

wejdź na stronę GWP - tam znalazłam interesujące i niedrogie książki- m.in.Anczewska Marta, Roszczyńska Joanna: "Jak uniknąć objawów wypalenia w pracy z chorymi" i :Dudek, Waszkowska, Merecz, Hanke: "Ochrona zdrowia pracowników przed skutkami stresu zawodowego". Poza tym polecam to, ż czego sama aktualnie korzystam, pisząc o wypaleniu zawodowym nauczycieli: M. Argyle "Psychologia szczęścia", szacownego Zimbardo, a także artykuły w "Przeglądzie psychologicznym"- 2003, nr3 i 4, tom 44. Pisz, jak idzie- to pomaga:)

Beata W.

28

Witam wszystkich bardzo serdecznie i zwracam się z prośbą o pomoc. Piszę pracę dyplomową na temat: Przyczyny i skutki występowania zjawiska wypalenia zawodowego u policjantów. Szczerze mówiąc to nie bardzo wiem od czego zacząć,zgromadziłam kilka czasopism policyjnych ale to niewiele, jeśli ktoś wie o jakiejś literaturze, która jest dostępna, i mógłby mi pomóc w przygotowaniu pytań do ankiety to bardzo proszę o kontakt na nr gg 9260643

AGA wink

29

Witaj Aga- mam materiały, dotyczące badań wypalenia zawodowego policjantów, prowadzone na KUL w Lublinie. Napisz do mnie, przeskanuję Ci to, co dostałam od bardzo sympatycznej i zorientowanej pani Profesor. Mój mail: beataniejest@poczta.onet.pl

Pozdrawiam.
P.S. Przez GG kontakt mam ograniczony- brakiem czasu na pogaduchy ;o))

Beata W.

30

Dziękuję uprzejmie za szybką odpowiedź wiadomość wysłałam na e-mail możesz odpisywać na ten adres to moja poczta (agnieszka_p@poczta.onet.pl) :)Pozdrawiam

AGA wink

31

Witam,
Pisze prace magisterska na temat stersu zawodowego u ratownikow medycznych i sposobw radzenia sobie z nim...Jest to bardzo wdzieczna grupa do badania jednak ciezko z odnalezieniem literatury, dlatego jesli ktos z was orientuje się w temacie to będe wdzieczna za pomoc(jakąkolwiek)
Pozdrawiam serdecznie
Daria

32

witam  również  rozpoczynam  pisanie pracy magisterskiej   temat to  poziom stresu i wypalenie zawodowe u kierowników placówek leczniczych . Proszę o pomoc przy ankiecie i propozycji  CELU głównego