Newsletter

Bądź na bieżąco!

* *

English Section

Maciej Chabowski
Słowo ostatnie od byłego redaktora naczelnego…
Maciej Chabowski   
czwartek, 01 października 2009 00:00

Drodzy Użytkownicy,

od połowy marca 2006 roku miałem przyjemność pełnić w naszym portalu funkcję redaktora naczelnego. Wraz z Darkiem Trybą i Jarkiem Świątkiem, staraliśmy się wspólnie stworzyć miejsce, w którym osoba zainteresowana psychologią społeczną będzie mogła odnaleźć wartościowe i rzetelne informacje.

Wzór na zachowanie, czyli matematykopsychologia
Maciej Chabowski   
piątek, 22 maja 2009 10:23

Śledząc ostatnio nowe doniesienia badawcze wyczytałem, że małżeństwa, które chcą się dowiedzieć czy ich miłość przetrwa, mogą sprawdzić to poddając się matematycznemu testowi. Profesor matematyki James Murray z Oxfordu opracował wraz ze swym zespołem wzór pozwalający wyliczyć czy związek będzie udany. Naukowiec ten zbadał 700 par i z 94-procentową dokładnością przewidział wskaźnik rozwodów wśród nich. Za podstawę posłużyła mu prosta, 15-minutowa rozmowa między małżonkami.

Facebook

Partnerzy

Psychologia biznesu Before Grupa Trenerska SkillsDesigners PTTB Wojciech Warecki Marek Warecki Gdańskie Wydawnictwo Psychologiczne
Wydawnictwo Naukowe PWN Wydawnictwo Difin Wydawnictwo OnePress Wydawnictwo Smak Słowa Polsat News Radio Warszawa